Fönsterputs i Stockholm 2018-12-09T11:43:03+00:00
Fönsterputs i Stockholm

Smutsiga fönster är aldrig kul. De flesta tycker inte heller att det är en så rolig syssla att putsa sina fönster, allra minst om de ligger flera våningar upp. Genom att anlita hjälp med fönsterputs kan man dock komma runt det problemet. Söker du till exempel Fönsterputs i Stockholm så finns det många bra företag att välja bland.

Innan du anlitar hjälp med fönsterputs

Innan du anlitar en firma för att hjälpa dig med fönsterputs finns det några saker du bör tänka på. Söker du till exempel fönsterputs i Stockholm finns det många företag att välja mellan. För att kunna välja rätt är det viktigt att ta referenser. Du kan till exempel besöka samlingssidor på nätet och se vad olika företag fått för betyg från sina kunder.

Ett annat smart sätt att ta reda på vilka företag som är bra är att fråga vänner och bekanta. På så sätt kan du få förstahandsuppgifter från människor du faktiskt litar på. Du bör också titta på priser och ta reda på var du får mest för pengarna. Tänk bara på att det billigaste inte alltid behöver vara det bästa.

Har jag rätt till avdrag?

När du anlitar hjälp med fönsterputs har du rätt att göra så kallat RUT-avdrag. För detta gäller dock några speciella förutsättningar. Avdraget är på 50% av arbetskostnader och du har rätt att göra avdrag på upp till 25 000 kronor per år. Är du över 65 år får du göra avdrag på hela 50 000 kronor per år. Du bör dock tänka på att avdraget inte går att göra på arbetsmaterial.

Vad är fördelarna med att anlita hjälp?

Att putsa fönster kan vara en ganska krävande syssla som många drar sig för att göra. Risken är till och med att det helt enkelt inte blir gjort. De som jobbar med fönsterputs är dock proffs, känner till olika typer av fönster och gör arbetet mycket snabbt och effektivt. Att det ofta går så fort gör också att kostnaderna för arbetet inte brukar bli speciellt dyra eftersom många företag tar betalt per timme.